Countdown 4: Less is More

Jij kunt met minder tekst meer bereiken voor jouw website. Door het verwijderen van overbodige tekst en het stileren van de kern die overblijft zullen meer surfers uit je doelgroep je content vinden en uitlezen.

Stel, je bent de ijverige secretaris van een badmintonvereniging. En een van je bestuursleden heeft een drie kantjes lang verslag ingeleverd van het laatste toernooi en de daaropvolgende barbecue.  Het is je duidelijk dat het een veel te lang verhaal is, het zal door slechts enkelen uitgelezen worden. Maar wat kan er uit? Het hangt aan elkaar van verwijzingen naar prominente leden die graag hun naam zien verschijnen. Hoe voorkom je dat je het enthousiaste bestuurslid op de tenen trapt die vervolgens nooit meer iets schrijft voor je website?

“Herschrijf het artikel waarbij je de helft minder woorden overhoud.”

Dat is een standaard oefening in elke webredactiecursus. Het is verbazend hoe veel weg gelaten kan worden zonder op de inhoud te beknibbelen. Maar blijft er nog wel een pakkend verhaal over?

Consider it done!

Beide problemen kan je oplossen door je te laten bedienen door Are you being surfed?Het toernooi wordt op basis van de ingeleverde kopij in een kort artikel, geredigeerd door een bekwame externe partij, in geuren en kleuren verteld. De tags zorgen ervoor dat collega’s secretarissen en enthousiastelingen van andere verenigingen jaloers meelezen. En in links naar pagina’s op je eigen website krijgen de vedettes en invloedrijke vrijwilligers alle aandacht die je er aan wilt besteden.

To be surfed or not to be surfed, that is the question.

De countdown gaat verder: nog drie artikelen te gaan, behangen en schilderijtjes ophangen, dan zijn we er klaar voor. Maar schroom niet om je vragen en interesse nu al kenbaar te maken door te reageren op dit bericht.

De nieuwe webredacteur,

André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.